Zilele Creativității la UTM
Ateliere | Târguri | Expoziții | Concursuri
În zilele de 12 și 13 decembrie 2024 vă invităm la sărbătoarea comunității maioresciene în care celebrăm creativitatea din toate domeniile! Vă așteaptă: târgul de creații și cadouri artizanale, o multitudine de ateliere interactive, concursuri (printre care și concursul de talente „Titu’s Got Talent”), spectacole și expoziții de artă! Haideți și voi să sărbătoriți alături de noi!
Timp de două zile, Universitatea noastră îmbracă energia vibrantă a creativității din orice domeniu și provoacă limitele imaginației!
Program detaliat (click aici!)
Program 12.12.2024
TÂRG DE CREAȚII ȘI CADOURI HANDMADE
12:00 – 16:00 – Corp V, parter – etaj 1
Zeci de artizani, producători locali, antreprenori și artiști vă invită să susțineți creativitatea și să împărtășiți din bucuria dăruirii. La târg aveți ocazia să achiziționați cadouri și decorațiuni de Crăciun, gustări și dulciuri, cafea de specialitate, haine pictate manual, bijuterii, accesorii și alte surprize.
EXPOZIȚIE MULTICULTURALĂ „International Taste Fest”
12:00 – 16:00 – Corp V, etaj 1
Participanții vor avea ocazia să exploreze preparate tradiționale din diverse colțuri ale lumii, să interacționeze cu studenți din diferite țări și să afle poveștile fascinante din spatele fiecărei rețete.
ATELIERE
10:00 – 11:00: Atelier de tehnici de marketing experiențial – creativitate și implicare – corp M, etaj 2, sala M208
Atelier susținut de Prof. Univ. Dr. Manuela Epure
Învață cum să creezi campanii de marketing, strategii de storytelling și activări de brand, într-un mod interactiv de la profesioniști din domeniu.
10:00 – 16:00: Atelier de cusut și croșetat – corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Descoperă farmecul artei artizanale într-un atelier în care vei învăța tehnici creative de croșetat și cusut, într-un mediu relaxant. Indiferent dacă ești începător sau deja expert, vei crea măști personalizate, ideale pentru petreceri, decor sau pentru cadouri de Crăciun.
10:00 – 16:00: Atelier de postere/afișe – corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Un atelier de design vizual în care vei învăța să transformi mesaje simple în postere/afișe captivante, care atrag privirile și transmit emoții. Vei descoperi tehnici de compoziție pentru a crea afișe cu impact, pentru a influența și inspira!
11:00 – 13:00: Atelier Imprimare 3D – corp M, etaj 2, sala M202
Atelier susținut de Lect. Univ. Dr. Dan Laurențiu Grecu & C.S.I Dr. Lucian Grigore
Știai că astăzi, orice ai în minte… poate deveni realitate? Intră în viitorul tehnologiei și creează obiecte personalizate, așa cum ți le imaginezi! Învață să modelezi și să printezi 3D, fie că vrei să creezi decorațiuni, gadgeturi sau prototipuri inovatoare.
12:00 – 16:00: Atelier ilustrare a basmului „Magia Psihanalizei în Lumea Poveștilor”, corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de Lect. Univ. Dr. Simona Reghintovschi & Claudiu Bolchiș
Vă invităm să descoperiți cum magia psihanalizei poate dezvălui profunzimea ascunsă a basmelor și impactul lor în contextul cotidian sau magic. Atelierul va aduce basmele la viață printr-o îmbinare a analizei simbolice cu creativitatea ilustrativă.
12:00 – 13:00: Dezbatere – „Creativitatea academică și științifică. Mijloace de susținere, dezvoltare și promovare” – corp M, etaj 2, sala M204
Atelier susținut de Prof. Univ. Dr. Sorin Ivan
Participă la această dezbatere dedicată explorării strategiilor și resurselor pentru stimularea inovației și excelenței în domeniul academic și științific.
14:00 – 16:00: Atelier creație: „Formulări naturale cu potențial terapeutic”, Facultatea de Farmacie, Campus Șincai
Atelier susținut de Ș.L. Dr. Carmen Manea, Ș.L. Carmen Mihăilescu, Ș.L. Dr. Gabriela Costache, Ș.L. Dr. Mariana Popescu, Ș.L. Mariana Panțuroiu și Ș.L. Dr. Luciana Gălățeanu
Descoperă secretele plantelor medicinale și creează produse naturale cu beneficii terapeutice, de la balsamuri și uleiuri, la creme personalizate. Un atelier practic dedicat sănătății și bunăstării!
16:00 – 17:30: TikTok Laboratory – corp V, etaj 4, cafenea
Descoperă tips&tricks din spatele videoclipurilor de succes de pe TikTok și dezvoltă-ți abilitățile de storytelling digital prin înțelegerea algoritmilor și a trendurilor.
CONCURSURI
11:00 – 13:00: Concurs de cultură generală „Cine știe câștigă, cine nu știe învață” – corp M, etaj 2, M209
Concurs susținut de Asociația Studenților Maiorescieni
Acceptă provocarea noastră și arată cât de bine stăpânești curiozitățile lumii! De la istorie și știință, la artă și geografie, te așteaptă întrebări captivante și distracție garantată! Noi venim cu premiile!
12:00 – 14:00: Campionat de Darts – corp M, etaj 1, hol
Campionat susținut de Federația Română de Darts
Demonstrează-ți precizia și spiritul competitiv la campionatul de Darts organizat de Federația Română de Darts! Este inclusă o experiență plină de adrenalină și distracție, dedicată pasionaților de acest sport. Înscrie-te și concurează pentru marele premiu!
13:00 – 14:00: Concurs de creație poetică generată cu AI – corp M, etaj 2, sală M209
Atelier susținut de Asociația Studenților Maiorescieni
Poezie generată cu AI? Exact! Descoperă poezia viitorului și folosește puterea tehnologiei pentru a crea versuri unice, chiar cu ajutorul ChatGPT. La final, avem și un concurs cu premii, organizat de Asociația Studenților Maiorescieni.
14:00 – 18:00: Concurs de eseuri „Tax Law – How Cool is That?” – corp M, etaj 2, sală M209
Atelier susținut de Asist. Univ. Av. Luisiana Dobrinescu
Studenții anului II de la Facultatea de Drept vă invită la un atelier interactiv unde vă vor demonstra că Dreptul Fiscal poate fi nu doar util, ci și fascinant, printr-o combinație de elemente grafice și explicații tehnice accesibile.
EXPOZIȚII PERMANENTE
Expoziție de pictură „Ecouri ale sufletului” – corp M, etaj 1
Artist: Oana Rinaldi https://www.oanarinaldi.com/
Expoziția „Ecouri ale sufletului” este o călătorie vizuală în lumea emoțiilor, a gândurilor și a vibrațiilor subtile, transpusă printr-un limbaj cromatic bogat și o tehnică picturală personalizată. Fiecare lucrare este o invitație către privitor de a simți, de a reflecta și de a descoperi povești interioare prin intermediul culorilor și al texturilor.
Galeria Marilor Juriști – corp V, etaj 1
Galeria Marilor Juriști este o expoziție dedicată personalităților marcante din domeniul dreptului, care au modelat legislația și jurisprudența în România, promovând valorile justiției și echității. Prin intermediul portretelor, expoziția celebrează contribuțiile lor esențiale la dezvoltarea societății moderne.
Expoziție digitală „Arta fotografică generată cu AI” – corp M, etaj 1
Facultatea de Informatică vă invită să descoperiți lumea fascinantă a artei digitale generate de inteligența artificială, printr-o expoziție unică realizată de studenții noștri. Această colecție de imagini digitale, generate cu ajutorul algoritmilor, reflectă echilibrul dintre logică, inovație și expresie artistică. Expoziția vă oferă ocazia să explorați granițele imaginației și tehnologiei, demonstrând că informatica nu este doar știință, ci și artă.
Expoziție Cubism & Viziune Digitală – corp M, etaj 1
Studenții Facultății de Științe Economice vă invită să explorați o expoziție artistică inovatoare, care îmbină geometria îndrăzneață a cubismului cu estetica modernă a creativității digitale, inspirată de stilul distinctiv al lui Picasso. Această colecție demonstrează potențialul artistic al viitorilor economiști, dovedind că gândirea analitică și creativitatea pot coexista armonios.
Expoziție artă vizuală – corp V, etaj 2
Artist: Justinian Scărlătescu
Justinian Scărlătescu este un artist deosebit, care combină talentul său de pictor, fotograf și ilustrator pentru a crea opere unice. Folosind o cameră analogică și tehnici originale de procesare a imaginii, Scărlătescu imprimă fotografiile pe materiale neobișnuite precum pânza, lemnul sau hârtia artizanală. Artistul îmbrățișează întâmplarea și imperfecțiunile tehnice, creând imagini nostalgice, intime și pline de profunzime spirituală. Fiecare operă este o piesă unică, realizată cu o sinceritate aparte.
Expoziție „Terapie prin artă” – corp V, etaj 2
Artist: Claudiu Bolchiș
Explorați o colecție de lucrări inedite, fiecare dintre ele reprezentând un dialog între artist și propriile emoții. Fiecare creație este o poveste – o călătorie a vindecării, descoperirii de sine și conectării cu cei din jur.
Expoziție de tablouri ale pacienților cu tulburări psihice – corp V, etaj 2
Descoperiți o colecție impresionantă de lucrări artistice realizate de pacienți cu tulburări psihice, care demonstrează puterea artei de a exprima emoții, de a vindeca și de a crea legături între suflete. Această expoziție oferă o incursiune unică în lumea interioară a acestor artiști, unde culorile, formele și texturile devin mijloace de exprimare a trăirilor profunde. Fiecare tablou este o poveste despre reziliență, creativitate și curaj, dezvăluind perspective unice asupra lumii și asupra sinelui.
Nu uita să ne urmărești și pe social media, acolo unde vom posta o mulțime de insight-uri din culisele Zilelor Creativității:
- Instagram: https://www.instagram.com/univtm
- TikTok: https://www.tiktok.com/@univtm
- Facebook: https://www.facebook.com/UTM.ro
PROGRAM 13.12.2024
ATELIERE
10:00 – 11:00: Marketingul și Inteligența Artificială – corp M, etaj 2, sala M208
Atelier susținut de Prof. Univ. Dr. Manuela Epure
Descoperă cum Inteligența Artificială transformă lumea marketingului! Învață să integrezi tehnologiile AI pentru campanii inovatoare, eficiente și strategii de succes.
10:00 – 16:00: Atelier de postere/afișe – corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Un atelier de design vizual în care vei învăța să transformi mesaje simple în postere/afișe captivante, care atrag privirile și transmit emoții. Vei descoperi tehnici de compoziție pentru a crea afișe cu impact pentru a influența și inspira!
10:00 – 16:00: Atelier Decorațiuni de Crăciun – „Magia sărbătorilor prinde viață”! – corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Studenții Facultății de Psihologie UTM vă invită să pătrundeți în spiritul autentic al Crăciunului printr-o activitate creativă: confecționarea de decorațiuni de Crăciun. Aceasta nu este doar un simplu atelier, ci o ocazie de a transforma inspirația în artă, de a crea momente de conexiune și de a împărtăși căldura sărbătorilor!
13:00 – 15:00: Workshop Gândire Creativă, corp V, etaj 4, cafenea
Atelier susținut de Dr. Alina Ciobanu, CCOC UTM
Antrenează-ți gândirea creativă prin exerciții practice și dezvoltă-ți abilitățile de a genera soluții inedite colaborând eficient in echipă
15:00 – 17:00: Masă rotundă „Constituționalism și valori europene”, corp V, etaj 3, V302
Atelier coordonat de Prof. Univ. Dr. Marieta Safta
Un eveniment dedicat dezbaterilor academice pe teme de drept constituțional și european, cu participarea unor invitați speciali, experți în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
16:00 – 18:00: „Cum să oferi primul ajutor la domiciliu”, corp V, etaj 4, cafenea
Atelier susținut de Asociația Studenților Stomatologi Maiorescieni și Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală
Învață ușor și repede cum să oferi primul ajutor în diverse situații, până la sosirea echipajului de urgență.
CONCURSURI
10:00 – 12:00: Campionat de șah, corp V, parter – hol
Campionat organizat de Federația Română de Șah
Pune-ți mintea la încercare la campionatul de șah, organizat de Federația Română de Șah! O competiție strategică pentru pasionații acestui joc al inteligenței.
11:00 – 15:00: Finală turneu League of Legends & Valorant – corp M, sala M202 & M203
Turneu organizat de studenții Facultății de Informatică și coordonat de Stud. Andrei Bălan
Pregătește-te pentru spectacolul suprem în gaming! Vino să urmărești Finala Turneului League of Legends & Valorant și susține-ți echipa favorită în lupta pentru victorie!
18:30 – 20:30: Spectacolul de talente „Titu’s Got Talent”! – corp M, etaj 2, Aula Magna
Un spectacol plin de energie și creativitate la „Titu’s Got Talent”! Descoperă momente memorabile, talente deosebite și susține-ți favoriții într-o seară de neuitat!
SPECTACOLE
10:00 – 16:00: Recital „Colinde de Crăciun” – corp V, etaj 2
13:00 – 14:00: Cor de colindători „Iată vin colindători” – corp V, etaj 1
18:30 – 20:30: Concursul de talente „Titu’s Got Talent”, etaj 2, Aula Magna – rezervă un loc în sală AICI
EXPOZIȚII PERMANENTE
Expoziție de pictură „Ecouri ale sufletului” – corp M, etaj 1
Artist: Oana Rinaldi https://www.oanarinaldi.com/
Expoziția „Ecouri ale sufletului” este o călătorie vizuală în lumea emoțiilor, a gândurilor și a vibrațiilor subtile, transpusă printr-un limbaj cromatic bogat și o tehnică picturală personalizată. Fiecare lucrare este o invitație către privitor de a simți, de a reflecta și de a descoperi povești interioare prin intermediul culorilor și al texturilor.
Galeria Marilor Juriști – corp V, etaj 1
Galeria Marilor Juriști este o expoziție dedicată personalităților marcante din domeniul dreptului, care au modelat legislația și jurisprudența în România, promovând valorile justiției și echității. Prin intermediul portretelor, expoziția celebrează contribuțiile lor esențiale la dezvoltarea societății moderne.
Expoziție digitală „Arta fotografică generată cu AI” – corp M, etaj 1
Facultatea de Informatică vă invită să descoperiți lumea fascinantă a artei digitale generate de inteligența artificială, printr-o expoziție unică realizată de studenții noștri. Această colecție de imagini digitale, generate cu ajutorul algoritmilor, reflectă echilibrul dintre logică, inovație și expresie artistică. Expoziția vă oferă ocazia să explorați granițele imaginației și tehnologiei, demonstrând că informatica nu este doar știință, ci și artă.
Expoziție Cubism & Viziune Digitală – corp M, etaj 1
Studenții Facultății de Științe Economice vă invită să explorați o expoziție artistică inovatoare, care îmbină geometria îndrăzneață a cubismului cu estetica modernă a creativității digitale, inspirată de stilul distinctiv al lui Picasso. Această colecție demonstrează potențialul artistic al viitorilor economiști, dovedind că gândirea analitică și creativitatea pot coexista armonios.
Expoziție artă vizuală – corp V, etaj 2
Artist: Justinian Scărlătescu
Justinian Scărlătescu este un artist deosebit, care combină talentul său de pictor, fotograf și ilustrator pentru a crea opere unice. Folosind o cameră analogică și tehnici originale de procesare a imaginii, Scărlătescu imprimă fotografiile pe materiale neobișnuite precum pânza, lemnul sau hârtia artizanală. Artistul îmbrățișează întâmplarea și imperfecțiunile tehnice, creând imagini nostalgice, intime și pline de profunzime spirituală. Fiecare operă este o piesă unică, realizată cu o sinceritate aparte.
Expoziție „Terapie prin artă” – corp V, etaj 2
Artist: Claudiu Bolchiș
Explorați o colecție de lucrări inedite, fiecare dintre ele reprezentând un dialog între artist și propriile emoții. Fiecare creație este o poveste – o călătorie a vindecării, descoperirii de sine și conectării cu cei din jur.
Expoziție de tablouri ale pacienților cu tulburări psihice – corp V, etaj 2
Descoperiți o colecție impresionantă de lucrări artistice realizate de pacienți cu tulburări psihice, care demonstrează puterea artei de a exprima emoții, de a vindeca și de a crea legături între suflete. Această expoziție oferă o incursiune unică în lumea interioară a acestor artiști, unde culorile, formele și texturile devin mijloace de exprimare a trăirilor profunde. Fiecare tablou este o poveste despre reziliență, creativitate și curaj, dezvăluind perspective unice asupra lumii și asupra sinelui.
Nu uita să ne urmărești și pe social media, acolo unde vom posta o mulțime de insight-uri din culisele Zilelor Creativității:
- Instagram: https://www.instagram.com/univtm
- TikTok: https://www.tiktok.com/@univtm
- Facebook: https://www.facebook.com/UTM.ro
Târgul de creații și cadouri handmade va avea loc joi, 12 decembrie 2024 în intervalul orar 12:00-16:00 la Universitatea Titu Maiorescu în corp V situat în Calea Văcărești nr. 187, acesta se va desfășura la parter și etajul 1.
Zeci de artizani, producători locali, antreprenori și artiști vă invită să susțineți creativitatea și să împărtășiți din bucuria dăruirii. La târg aveți ocazia să achiziționați cadouri și decorațiuni de Crăciun, gustări și dulciuri, cafea de specialitate, haine pictate manual, bijuterii, accesorii și alte surprize
10:00 – 11:00: Atelier de tehnici de marketing experiențial – creativitate și implicare
corp M, etaj 2, sala M208
Atelier susținut de Prof. Univ. Dr. Manuela Epure – Facultatea de Științe Economice
Învață cum să creezi campanii de marketing, strategii de storytelling și activări de brand, într-un mod interactiv de la profesioniști din domeniu.
10:00 – 16:00: Atelier de cusut și croșetat
corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Descoperă farmecul artei artizanale într-un atelier în care vei învăța tehnici creative de croșetat și cusut, într-un mediu relaxant. Indiferent dacă ești începător sau deja expert, vei crea măști personalizate, ideale pentru petreceri, decor sau pentru cadouri de Crăciun.
10:00 – 16:00: Atelier de postere/afișe
corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Un atelier de design vizual în care vei învăța să transformi mesaje simple în postere/afișe captivante, care atrag privirile și transmit emoții. Vei descoperi tehnici de compoziție pentru a crea afișe cu impact, pentru a influența și inspira!
11:00 – 13:00: Atelier Imprimare 3D
corp M, etaj 2, sala M202
Atelier coordonat de Lect. Univ. Dr. Dan Laurențiu Grecu & C.S.I Dr. Lucian Grigore – Facultatea de Informatică
Știai că astăzi … orice ai în minte poate deveni realitate? Intră în viitorul tehnologiei și creează obiecte personalizate, așa cum ți le imaginezi! Învață să modelezi și să printezi 3D, fie că vrei să creezi decorațiuni, gadgeturi sau prototipuri inovatoare.
12:00 – 16:00: Atelier ilustrare a basmului „Magia Psihanalizei în Lumea Poveștilor”
corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de Lect. Univ. Dr. Simona Reghintovschi & Claudiu Bolchiș – Facultatea de Psihologie
Vă invităm să descoperiți cum magia psihanalizei poate dezvălui profunzimea ascunsă a basmelor și impactul lor în contextul cotidian sau magic. Atelierul va aduce basmele la viață printr-o îmbinare a analizei simbolice cu creativitatea ilustrativă.
12:00 – 13:00: Dezbatere – „Creativitatea academică și științifică. Mijloace de susținere, dezvoltare și promovare”
corp M, etaj 2, sala M204
Atelier susținut de Prof. Univ. Dr. Sorin Ivan – FSECRI
Participă la această dezbatere dedicată explorării strategiilor și resurselor pentru stimularea inovației și excelenței în domeniul academic și științific.
14:00 – 16:00: Atelier creație: „Formulări naturale cu potențial terapeutic”
Facultatea de Farmacie, Campus Șincai
Atelier susținut de Ș.L. Dr. Carmen Manea, Ș.L. Carmen Mihăilescu, Ș.L. Dr. Gabriela Costache, Ș.L. Dr. Mariana Popescu, Ș.L. Mariana Panțuroiu și Ș.L. Dr. Luciana Gălățeanu – Facultatea de Farmacie
Descoperă secretele plantelor medicinale și creează produse naturale cu beneficii terapeutice, de la balsamuri și uleiuri, la creme personalizate. Un atelier practic dedicat sănătății și bunăstării!
16:00 – 17:30: TikTok Laboratory
corp V, etaj 4, cafenea
Descoperă tips&tricks din spatele videoclipurilor de succes de pe TikTok și dezvoltă-ți abilitățile de storytelling digital prin înțelegerea algoritmilor și a trendurilor. În plus, în cadrul acestui atelier, lansăm un concurs super cool pe TikTok, iar primele 3 cele mai apreciate clipuri au șansa de a câștiga premii surpriză!
10:00 – 11:00: Marketing și Inteligența Artificială
corp M, etaj 2, sala M208
Atelier susținut de Prof. Univ. Dr. Manuela Epure – Facultatea de Științe Economice
Descoperă cum Inteligența Artificială transformă lumea marketingului! Învață să integrezi tehnologiile AI pentru campanii inovatoare, eficiente și strategii de succes.
13:00 – 15:00: Workshop Gândire Creativă
corp V, etaj 4, Cafenea
Atelier susținut de Dr. Alina Ciobanu, CCOC UTM
Antrenează-ți gândirea creativă prin exerciții practice și dezvoltă-ți abilitățile de a genera soluții inedite colaborând eficient in echipă!
15:00 – 17:00: Masă rotundă „Constituționalism și valori europene”
corp V, etaj 3, V302
Atelier coordonat de Prof. Univ. Dr. Marieta Safta – Facultatea de Drept
Un eveniment dedicat dezbaterilor academice pe teme de drept constituțional și european, cu participarea unor invitați speciali, experți în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
16:00 – 18:00: „Cum să oferi primul ajutor la domiciliu?”
corp V, etaj 4, Cafenea
Atelier susținut de Asociația Studenților Stomatologi Maiorescieni și Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală
Învață ușor și repede cum să oferi primul ajutor în diverse situații, până la sosirea echipajului de urgență.
10:00 – 16:00: Atelier Decorațiuni de Crăciun – “Magia sărbătorilor prinde viață”!
corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Studenții Facultății de Psihologie UTM vă invită să pătrundeți în spiritul autentic al Crăciunului printr-o activitate creativă: confecționarea de decorațiuni de Crăciun. Aceasta nu este doar un simplu atelier, ci o ocazie de a transforma inspirația în artă, de a crea momente de conexiune și de a împărtăși căldura sărbătorilor!
10:00 – 16:00: Atelier de postere/afișe
corp V, etaj 2, hol
Atelier susținut de studenții Facultății de Psihologie
Un atelier de design vizual în care vei învăța să transformi mesaje simple în postere/afișe captivante, care atrag privirile și transmit emoții. Vei descoperi tehnici de compoziție pentru a crea afișe cu impact pentru a influența și inspira!
11:00 – 13:00: Concurs de cultură generală
„Cine știe câștigă, cine nu știe învață”
corp M, etaj 2, sală M208
Concurs organizat de Asociația Studenților Maiorescieni
Acceptă provocarea noastră și arată cât de bine stăpânești curiozitățile lumii! De la istorie și știință, la artă și geografie, te așteaptă întrebări captivante și distracție garantată! Noi venim cu premiile!
12:00 – 14:00: Campionat de Darts
corp M, etaj 1, hol
Campionat susținut de Federația Română de Darts
Demonstrează-ți precizia și spiritul competitiv la campionatul de Darts organizat de Federația Română de Darts! Este inclusă o experiență plină de adrenalină și distracție, dedicată pasionaților de acest sport. Înscrie-te și concurează pentru marele premiu!
13:00 – 14:00: Concurs de creație poetică generată cu AI
corp M, etaj 2, sală M209
Concurs susținut de Asociația Studenților Maiorescieni
Poezie generată cu AI? Exact! Descoperă poezia viitorului și folosește puterea tehnologiei pentru a crea versuri unice, chiar cu ajutorul ChatGPT. La final, avem și un concurs cu premii.
14:00 – 18:00: Concurs de eseuri
„Tax Law – How Cool is That?”
corp M, etaj 2, sală M209
Concurs susținut de Asist. Univ. Av. Luisiana Dobrinescu – Facultatea de Drept
Studenții anului II de la Facultatea de Drept vă invită la un atelier interactiv unde vă vor demonstra că Dreptul Fiscal poate fi nu doar util, ci și fascinant, printr-o combinație de elemente grafice și explicații tehnice accesibile.
10:00 – 12:00: Campionat de șah
corp V, parter, hol
Campionat organizat de Federația Română de Șah
Pune-ți mintea la încercare la campionatul de șah, organizat de Federația Română de Șah! O competiție strategică pentru pasionații acestui joc al inteligenței.
11:00 – 15:00: Finală turneu League of Legends & Valorant
corp M, sala M202 & M203
Turneu organizat de studenții Facultății de Informatică și coordonat de Stud. Andrei Bălan
Pregătește-te pentru spectacolul suprem în gaming! Vino să urmărești Finala Turneului League of Legends & Valorant și susține-ți echipa favorită în lupta pentru victorie!
Expoziție de pictură „Ecouri ale sufletului”
corp M, etaj 1, hol
Artist: Oana Rinaldi https://www.oanarinaldi.com/
Expoziția„Ecouri ale sufletului” este o călătorie vizuală în lumea emoțiilor, a gândurilor și a vibrațiilor subtile, transpusă printr-un limbaj cromatic bogat și o tehnică picturală personalizată. Fiecare lucrare este o invitație către privitor de a simți, de a reflecta și de a descoperi povești interioare prin intermediul culorilor și al texturilor.
Expoziție digitală „Imaginar algoritmic: Creații digitale”
corp M, etaj 1
Facultatea de Informatică vă invită să descoperiți lumea fascinantă a artei digitale generate de inteligența artificială, printr-o expoziție unică realizată de studenții noștri. Această colecție de imagini digitale, generate cu ajutorul algoritmilor, reflectă echilibrul dintre logică, inovație și expresie artistică. Expoziția vă oferă ocazia să explorați granițele imaginației și tehnologiei, demonstrând că informatica nu este doar știință, ci și artă.
Expoziție Cubism & Viziune Digitală
corp M, etaj 1
Studenții Facultății de Științe Economice vă invită să explorați o expoziție artistică inovatoare, care îmbină geometria îndrăzneață a cubismului cu estetica modernă a creativității digitale, inspirată de stilul distinctiv al lui Picasso. Această colecție demonstrează potențialul artistic al viitorilor economiști, dovedind că gândirea analitică și creativitatea pot coexista armonios.
Galeria Marilor Juriști
corp V, etaj 1
Galeria Marilor Juriști este o expoziție dedicată personalităților marcante din domeniul dreptului, care au modelat legislația și jurisprudența în România, promovând valorile justiției și echității. Prin intermediul portretelor, expoziția celebrează contribuțiile lor esențiale la dezvoltarea societății moderne.
Expoziție artă vizuală
corp V, etaj 2
Artist: Justinian Scărlătescu
Justinian Scărlătescu este un artist deosebit, care combină talentul său de pictor, fotograf și ilustrator pentru a crea opere unice. Folosind o cameră analogică și tehnici originale de procesare a imaginii, Scărlătescu imprimă fotografiile pe materiale neobișnuite precum pânza, lemnul sau hârtia artizanală. Artistul îmbrățișează întâmplarea și imperfecțiunile tehnice, creând imagini nostalgice, intime și pline de profunzime spirituală. Fiecare operă este o piesă unică, realizată cu o sinceritate aparte.
Expoziție de tablouri ale pacienților cu tulburări psihice
corp V, etaj 2
Descoperiți o colecție impresionantă de lucrări artistice realizate de pacienți cu tulburări psihice, care demonstrează puterea artei de a exprima emoții, de a vindeca și de a crea legături între suflete. Această expoziție oferă o incursiune unică în lumea interioară a acestor artiști, unde culorile, formele și texturile devin mijloace de exprimare a trăirilor profunde. Fiecare tablou este o poveste despre reziliență, creativitate și curaj, dezvăluind perspective unice asupra lumii și asupra sinelui.
Expoziție „Terapie prin artă”
corp V, etaj 2
Artist: Claudiu Bolchiș
Explorați o colecție de lucrări inedite, fiecare dintre ele reprezentând un dialog între artist și propriile emoții. Fiecare creație este o poveste – o călătorie a vindecării, descoperirii de sine și conectării cu cei din jur.
12:00 – 16:00: Expoziție multiculturală „International Taste Fest”
Corp V, etaj 1
Participanții vor avea ocazia să exploreze preparate tradiționale din diverse colțuri ale lumii, să interacționeze cu studenți din diferite țări și să afle poveștile fascinante din spatele fiecărei rețete.