Prelegeri Internaționale – Cerc de Drept Constituțional – Universidade Federal do Estado do Rio De Janeiro

Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București a organizat Cercul de Drept Constituțional alături de speakeri internaționali de la Universitatea Federală a Statului Rio De Janeiro (Universidade Federal do Estado do Rio De Janeiro) ), care au vizitat Universitatea în cadrul proiectului Erasmus+ 2023-1-RO01-KA171-HED-000142355.
 Am avut deosebita onoare să-i avem alături de noi pe Excelența Sa, Ricardo Guerra de Araújo, ambasadorul Braziliei și ministrul consilier Alexandre da Silva Barbedo.
 În cadrul acestui eveniment, doamna Decan Edna Raquel Hogemann, Doctor în Științe Juridice, cu un post-doctorat în Drepturile Omului a susținut prelegerea “Democracy under Discussion: Electoral Processes in Brazil and Romania – Comparing practices, Challenges and Public Policies”, iar Conf. Univ. Dr. Oswaldo Lima JR., Doctor în Științe Juridice la Universitatea Estácio de Sá, a dezbătut tema: “Ensuring Participation: exploring public policies and citizen rights in the electoral context of Brazil”.
Ne bucurăm să putem oferi astfel de experiențe valoroase și memorabile, care îmbogățesc cunoștințele și perspectiva academică a viitorilor experți în domeniul juridic. Mulțumim că ne-ați fost alături într-un număr așa de mare.
Despre Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro

Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro (Unirio) este o universitate de drept public care face parte din Sistemul Federal de Învățământ Superior. Ea provine din Federação das Escolas Federais Isoladas do Estado da Guanabara (FEFIEG).

Unirio oferă programe de licență și studii superioare în cele mai diverse arii de cunoaștere, având ca scop formarea studenților cu cunoștințe valoroase pentru a contribui la transformarea societății, prin soluții care promovează dezvoltarea durabilă. Întreaga ofertă educațională a universității este axată pe dezvoltarea și explorarea cunoștințelor și metodelor practice. Acest plan de învățământ fiind utilizat ca resursă educațională pentru formarea etică, științifică și culturală.