Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti
E-mail: rectorat@www.utm.ro
Persoane de contact:
- Prof.univ.dr. Smaranda ANGHENI – Manager de proiect
Descrierea activităţii partenerului: În cadrul Universităţii Titu Maiorescu îşi desfăşoară activitatea 10 facultăţi: Drept, Ştiinţe Economice, Psihologie, Informatică, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Științe Sociale și Politice, Drept Tg. Jiu și Științe Economice Tg. Jiu. Conducerea Universităţii Titu Maiorescu şi cadrele didactice pun un accent important pe crearea unei culturi bazate pe calitate şi competitivitate, centrate pe formarea de competenţe şi deprinderi ale studenţilor, prin dezvoltarea resurselor umane ale Universităţii Titu Maiorescu, prin consolidarea bazei materiale proprii şi promovarea unei imagini noi, europene, a instituţiei. De asemenea, cadrele didactice au experienţă şi pregătire relevantă în domeniile specifice, peste 85% având titlurile ştiinţifice de doctori sau doctoranzi.
Universitatea Titu Maiorescu este instituţie cu activitate de cercetare ştiinţifică tip IOSUD, fiind instituţie organizatoare de doctorat prin Ordinul Ministrului Educaţiei. Are o experienţă demonstrată şi recunoscută în domeniul ştiinţelor juridice, inclusiv prin conducere de doctorat. In prezent conform legii în instituţie există 6 conducători de doctorat şi 46 doctoranzi.
Totodată, o preocupare majoră o reprezintă cercetarea ştiinţifică. În cadrul Universităţii s-au derulat mai multe proiecte de cercetare pe programele CNCSIS, CEEX, PNII, Academia Română. De asemenea, s-au realizat mai multe proiecte de cercetare cu mediul de afaceri, care au avut ca obiectiv creşterea competitivităţii de business.
Până în prezent, Universitatea Titu Maiorescu a derulat prin POSDRU un proiect de grant şi 3 proiecte strategice.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Persoane de contact:
- Prof.univ.dr. Gabriel Ovidiu Iancu
Trecutul istoric și poziția de vârf pe care instituția o deține în clasificarea națională a universităților conform Legii Educației Naționale nr.1 /2011 ca universitate de educație și cercetare avansată, recomandă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru a deveni un model național în asigurarea calității programelor educaționale.
Cercetarea științifică de vârf este ilustrată prin acreditarea CNCSIS a patru centre de excelență (Analiză matematică, Fizică și tehnologii avansate, Psihologie, Geografie și amenajarea teritoriului) și a altor 20 de centre de cercetare care acoperă toate specializările din oferta educațională și de cercetare a instituției. Infrastructura performantă de cercetare a permis membrilor comunității științifice să se integreze, în calitate de coordonatori sau participanți, în proiecte prin programul Cercetare de Excelență, în proiecte PNCDI I și PNCDI II.
Proiectele vizează cercetarea colaborativă cu parteneri industriali, dezvoltarea resurselor umane din cercetare, asigurarea unei infrastructuri de inovare competitivă în raport cu standardele cercetării europene și, deopotrivă, explorarea unor noi direcții de cercetare, în acord cu tematica impusă de strategia națională de cercetare și inovare.
Obiectivul de integrare în structura de cercetare națională și internațională a condus, printre altele, la câștigarea prin concurs și derularea a peste 40 contracte de cercetare în cadrul unor programe, precum TEMPUS, PECO, COPERNICUS, FP6, FP7, INTAS, NATO, COST, ERA-NET.
S-au organizat, ca activități suport, peste 90 de manifestări științifice, cu participare internațională. Încă din anul 2008 instituția s-a implicat in implementarea de proiecte finanțate prin Fonduri Structurale (POS DRU, POS Mediu, PO DCA, POS CCE, POC Ro-Uk-MD), atât în calitate de coordonator, cât și de partener.
Universitatea din Craiova
Persoane de contact:
- Dan Claudiu Danisor
Universitatea din Craiova este o instituție de învățământ superior de performanță, cu activități în domeniul academic (educațional), cercetare, economic și societal. Fondată în 1947, instituția parteneră s-a dezvoltat și a crescut numărul de profile și specializări în conformitate cu cerințele moderne ale instituțiilor de învățământ superior, dezvoltându-se în fiecare an. Universitatea din Craiova este IOSUD cu multe școli doctorale, iar cercetarea (inclusiv cea doctorală și postdoctorală) are o mare importanță pentru viața academică a Universității, personalul academic implicându-se, atât în cercetarea fundamentală, cât și aplicativă, în toate domeniile. Prestigiul științific al personalului academic este ilustrat de participarea la diverse simpozioane internaționale, conferințe și alte evenimente. Universitatea din Craiova a fost acceptată ca membru cu drepturi depline în asociații internaționale: IAU, IAUP, CRE, IEEE, SEFI, AUPELF-UREF.
În prezent, Universitatea din Craiova a implementat peste 6 proiecte finanțate din fonduri structurale nerambursabile.