Integrarea optimă a tinerilor și antreprenorilor pe piața muncii.
Creșterea civismului fiscal.

Dragi studenți și masteranzi,

Facultatea de Științe Economice a Universității Titu Maiorescu, împreună cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va invită în data de 14 noiembrie 2024, de la ora 10:00, sala M102, la un seminar de specialitate în care se vor aborda subiecte legate de modul în care ANAF susține integrarea optimă a tinerilor pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal. Vor fi prezentate serviciile electronice oferite de ANAF, prin intermediul cărora contribuabilii își pot îndeplini obligațiile fiscale.
Lectori din partea ANAF vor fi: doamna Florica Capisizu – șef serviciu Direcția generală regională a finanțelor publice București și doamna Valentina Constantin – șef serviciu în cadrul Administrației sectorului 6 a finanțelor publice.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Studenților Maiorescieni (ASM).

 

 

Importanța conformării fiscale pentru
viitorii angajați și tineri antreprenori
Servicii electronice oferite de ANAF

Dragi studenți și masteranzi
Facultatea de Științe Economice a Universității Titu Maiorescu, împreună cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va invită în data de 6 noiembrie 2024, de la ora 15:00, la un seminar online în care se vor aborda subiecte legate de modul în care ANAF susține integrarea optimă a tinerilor pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal. Vor fi prezentate serviciile electronice oferite de ANAF, prin intermediul cărora contribuabilii își pot îndeplini obligațiile fiscale.
Lectori din partea ANAF vor fi: doamna Mihaela Drăgulin – director general și doamna Teodora Vlaicu-Popa – șef serviciu în cadrul Direcției generale de asistență și servicii pentru contribuabili.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Studenților Maiorescieni (ASM).

Link-ul seminarului poate fi accesat aici.

 

 Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice Studențești

Facultatea de Științe Economice UTM a organizat  in data de 11 mai 2024 ă ă Șț Șțș alături de cadre didactice, studenți din toți anii de studii și masteranzi, oferind o platformă de schimb de idei și prezentări cu o tematică foarte diversă, astfel încât comunitatea studenților a putut beneficia de o perspectivă cuprinzătoare asupra tendințelor actuale și a provocărilor viitoare din domeniile prezentate.
 Diversitatea tematicilor abordate a constituit un punct forte al sesiunii de comunicări, fiind prezentate teme relative la tratamentele contabile specifice unor instituții de învățământ de stat (de exemplu Colegiul M. Eminescu), unor societăți din domeniul imobiliar, teme privitoare la Sistemul Bancar din România, la PIB-ul României, implicațiile fiscale ale produselor de economisire bancare, precum și la impactul utilizării inteligenței artificiale în procesul de învățare al studenților.
 Sesiunea de comunicări a demonstrat interesul constant și semnificativ pentru cercetare din partea comunității de studenți maiorescieni ai Facultății de Științe Economice UTM, contribuind la promovarea dialogului interdisciplinar și la stimularea inovației în domeniile prezentate.
 Calitatea lucrărilor prezentate a fost remarcabilă, reliefând atât nivelul ridicat de pregătire al studenților și masteranzilor, cât și înclinația spre cercetare a participanților.
#univtm #stiinteeconomice #economiceutm

Seminar de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF la UTM

Universitatea “Titu Maiorescu” din București împreună cu Institutul de Studii Financiare vă invită joi, în data de 11 aprilie 2024 de la ora 12:00:00 să sărbătorim împreună Ziua Educației Financiare cu un Seminar de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF. 

Seminarul va avea loc în format online, iar link-ul de acces în platforma teams poate fi accesat aici.

Temele abordate vor fi:

  • Oportunități de carieră în Piața asigurărilor – Alexandru CIUNCAN
  • De ce să investim? Cum funcționează investițiile? – Lucian ISAC

Vom avea invitați de marcă-  Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General  UNSAR și Ovidiu Lucian ISAC Director General al societății de brokeraj ESTINVEST.

Despre invitații speciali la seminarul din 11 aprilie:

Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico – Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General  UNSAR, are o experiență de peste 20 ani în domeniul asigurărilor și pensiilor private în Europa Centrală și de Est, cu expertiză în mod special în zona de business conduct, reglementare, protecția consumatorului, media și jurnalism financiar. Începând cu septembrie 2018, Alexandru ocupă poziția de Director General al UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, iar din august 2019 este Membru în Consiliul Director al ISF-Institutul de Studii Financiare.Între 2013 și 2018, Alexandru a fost membru al IRSG și al OPSG, cele două grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA – Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări și Pensii Ocupaționale, participând la elaborarea și dezbaterea unor acte legislative cu impact pe termen lung asupra industriilor asigurărilor și pensiilor private. În același timp, a deținut funcțiile de Secretar General al APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naționale de informare și educare a consumatorilor – și de Managing Partner al XPRIMM, o companie românească de media specializată în industria de asigurări din CEE și SEE.Alexandru CIUNCAN a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București, deține un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK) și este licențiat PMP-Project Management Professional și ACP-Agile Certified Professional (Project Management Institute, USA).

Ovidiu Lucian ISAC ocupă funcția de Director General al societății de brokeraj ESTINVEST.

 

 

 

 

Dragi studenți,

 

 Luni 13.03.2023 de la ora 12:00, in sala M204 vă invităm la un Seminar de Perfecționare Vocațională cu tema „Asigurarea locuințelor in Romania”, organizat în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare. Invitați:  

  • D-na Conf. univ. dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanțe – Asigurări cu o experiență de peste 20 ani în domeniul formării profesionale a adulților, trainer autorizat ANC, cu certificări internaționale, a participat la elaborarea de manuale de formare profesională specifice piețelor financiare nebancare. Susține prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piața financiară, inclusiv proiecte de educație financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari;  
  • Dl. Cosmin Tudor – director de dezvoltare al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) SA, absolvent al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Științe Economice. Si-a început cariera in 1999 la compania de asigurări Asiban SA. Din 2019 este parte din echipa de conducere a PAID Romania unde este responsabil de distribuție pentru creșterea portofoliului de locuințe asigurate dar si de politica de comunicare si marketing a companiei. 
    Seminarul va cuprinde si o prezentare interactiva pe tema „Primul tău interviu”,  susținută de d-na Daniela Ambrose, absolventa a facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București si a masterului de Psihologie organizațională și managementul resurselor umane. Daniela Ambrose s-a alăturat echipei UNIQA in anul 2019, in calitate de Specialist Training si Dezvoltare Organizațională, unde a fost implicata in mai multe proiecte de HR care au rolul de a descoperi, dezvolta si antrena constant potențialul angajaților.

Participanții primesc certificate de participare. 

https://www.isf.ro/ro/seminar-de-perfectionare-vocationala-smartfinisf-la-universitatea-titu-maiorescu-din-bucuresti-13-0 

 

 

 

 

Dragi studenți,

Marți 13.12.2022 de la ora 12:00, in sala M204 vă invităm la un Seminar de Perfecționare Vocațională cu tema „Provocări ale investițiilor pe piața de capital”, organizat în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare.

Invitați:

  • D-na Conf. univ. dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanţe – Asigurări cu o experiență de peste 20 ani în domeniul formării profesionale a adulților, trainer autorizat ANC, cu certificări internaționale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice piețelor financiare nebancare. Susține prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piața financiară, inclusiv proiecte de educație financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari;
  • Horia GUSTĂ – Director la Departamentului Juridic in cadrul SAI Muntenia Invest SA din aprilie 2021, Director General al Certinvest Societate de Administrare a Investițiilor din anul 2010 pana in aprilie 2021. Prezent pe piața de capital din România din anul 2000, activând in următoarele domenii: administrarea Investițiilor, in calitate de Consilier Juridic, control intern si conducător al SAI Certinvest; intermediere financiara, prin funcțiile deținute (Consilier Juridic si Membru al Consiliului de Administrație) in cadrul Intercapital Invest; leasing, ca Senior Legal Advisor in cadrul International Leasing. Din luna martie a anului 2022 deține și funcția de Președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri din România.

 

https://www.isf.ro/ro/seminar-de-perfectionare-vocationala-smartfinisf-la-universitatea-titu-maiorescu-din-bucuresti-13 

 

Dragi studenți,

Joi 24.11.2022 de la ora 14:00, în sala M204 vă invităm la un Seminar de Perfecționare Vocațională cu tema „GDPR in asigurări”, organizat în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare.

Invitați:

  • D-na Conf. univ. dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanţe – Asigurări cu o experiență de peste 20 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor, trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) şi profesori preuniversitari;
  • Dl Ciprian MIHALACHE – Director Departament Juridic și Conformitate, cu o experiență de peste 14 ani în domeniul asigurărilor, 8 ani în domeniul leasingului. A coordonat și implementat multe proiecte în cadrul societăților la care lucrează, în aria legală și de conformitate: GDPR, IDD, Solvency II și altele.   

 

 

https://www.isf.ro/ro/seminar-de-perfectionare-vocationala-smartfinisf-la-universitatea-titu-maiorescu-din-bucuresti-24

 

 

 

Dragi studenți și masteranzi,

Institutul de Studii Financiare (ISF) in parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare- Reasigurare din România anunță lansarea proiectului „Academia de Asigurări”. Proiectul este deschis oricărui student care dorește să își dezvolte cunoștințele despre domeniul asigurărilor, prin interacțiunea cu specialiști din domeniu. Important:

  1. cei interesați pregătesc un CV și un eseu de 1 pagină și le trimit până pe 15 februarie la academia@unsar.ro;
  2. vor fi selectați 25 studenți pentru a participa GRATUIT la acest program;
  3. cei selectați particip la  sesiuni de training (90 min fiecare) oferite online pe teme precum: subscriere, management de risc, daune etc. 1-28.03.2022;
  4. se formează 5 echipe ce lucrează la un studiu de caz până pe 12 aprilie;
  5. echipa câștigătoare câștigă 5 laptopuri – 20 aprilie.

Mai multe detalii găsiți https://www.isf.ro/ro/academia-de-asigurari.


 

Dragi studenți si masteranzi,

Avem plăcerea sa va invitam joi 4.11 2021 de la ora 14:00 la primul eveniment organizat de către Facultatea noastră in cadrul parteneriatului academic încheiat cu Institutul de Studii Financiare (ISF) – proiectul ”SmartFIN@ISF – Seminarii de perfecționare vocațională”. Proiectul presupune susținerea de seminare ce includ:
–  prezentări interactive pe subiectul carierei (recrutare, dezvoltare personală), pornind de la  cerințele pieței/companiilor și continuând cu dificultățile cu care se confruntă viitorii angajați, mai ales în context pandemic;
–  prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii private.

Invitați speciali:

  • dl. prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ – Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova;
  • doamna Conf. univ. dr. Laura Elly NAGHI – doctor în domeniul Finanțe – Asigurări cu o experiență de peste 15 ani în domeniul formării profesionale a adulților, trainer autorizat ANC, cu certificări internaționale;
  • dl. Leonard LACHE, CFA, FRM, PhD, specialist in  instrumente și piețe financiare, modelare financiară și managementul riscului;
  • dl Paul Dumitru, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Serviciul de Monitorizare și Educație Financiară.

Studenții participanți vor primi un chestionar de evaluare în domeniul consilierii de carieră in domeniul financiar, precum si certificate de participare eliberate de ISF și recunoscute de instituțiile ce activează în domeniul piețelor financiare non-bancare.

Va așteptăm!

 

Link-ul întâlnirii aici.


 

A.S.F. – LABORATORUL ACADEMIC 2021

Program dedicat studenților și masteranzilor

 

În baza protocolului încheiat între  Univesitatea Titu Maiorescu și Autoritatea de Supraveghere Financiară, studenții și masteranzii Facultății de Finanțe-Bănci, Contabilitate și Administrarea Afacerilor din cadrul UTM sunt invitți să participe la workshop-urile organize de ASF în cadrul Laboratorului Academic.

Workshop-ruile din cadrul proiectului Laboratorul Academic sunt organizate pe teme diverse, participanții având oportunitatea de a cunoaște numeroși specialiști în domeniu și de a se implica în discuții interactive ce au ca principal obiectiv înțelegerea aspectelor practice privind activitatea de servicii de investiții financiare și nu numai. Domeniile și tematica sunt variate: managementul continuității în afaceri, inteligență emoțională, managementul riscurilor, etc.

Întâlnirile din Sementrul I vor fi organizate cu ajutorul platformei Microsoft TEAMS.

 

 


Program stagii de practică

Start spre viitorul tău! 

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară îţi oferă oportunitatea de a-ţi dezvolta cunoştinţele şi competenţele în domeniul supravegherii pieţelor financiare non-bancare, prin efectuarea stagiilor de practică în cadrul autorităţii.

Dacă eşti student/masterand poţi aplica pentru efectuarea stagiului de practică în cadrul A.S.F., beneficiind astfel de o experienţă practică deosebită.

CERINŢE:

  • Student la ciclul de licenţă sau masterat;
  • Cunoștințe limba engleză nivel avansat;
  • Cunoştinţe Ms Office nivel avansat.

 

DOCUMENTE PENTRU ÎNSCRIERE:

  • Copie act identitate;
  • C.V.

 

Dacă îndeplineşti cerinţele, trimite documentele de înscriere pe adresa de e-mail cariere@asfromania.ro  până la data de 31.05.2019.

A.S.F. va actualiza periodic tabelul centralizator privind organizarea stagiilor de practică, pe măsură ce apar noi oportunități sau atunci când un ciclu de practică se reia, studenții /masteranzii participanți la program finalizând stagiul pentru care au optat. 

A.S.F. are porţile deschise.

Păşeşte cu încredere!


 

LABORATORUL ACADEMIC

Societățile de servicii de investiții financiare

 

Conducerea Facultăţii de Finanţe-Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti anunță organizarea Laboratorului Academic cu tema ”Societățile de servicii de investiții financiare” în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.asfromania.ro/edu).

 

Marți, 20 noiembrie 2018, ora 09:00

SALA M 104

 

În cadrul Laboratorului Academic având ca temă ”Societățile de servicii de investiții financiare”, susținut de un profesionist din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, participanții au oportunitatea de a interacționa cu un specialist în domeniu și de a se implica în discuții interactive ce au ca principal obiectiv înțelegerea aspectelor practice privind activitatea societăților de servicii de investiții financiare.

 

Vă așteptăm! 

 


 

LABORATORUL ACADEMIC

Piața de capital de la teorie la practică

 

Conducerea Facultăţii de Finanţe-Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti anunță organizarea Laboratorului Academic cu tema ”Piața de capital de la teorie la practică” în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.asfromania.ro/edu).

 

Luni, 26 noiembrie 2018, ora 10:00

SALA M 207

 

În cadrul Laboratorului Academic având ca temă ”Piața de capital de la teorie la practică”, susținut de un profesionist din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, participanții au oportunitatea de a interacționa cu un specialist în domeniu și de a se implica în discuții interactive ce au ca principal obiectiv înțelegerea aspectelor practice ale funcționării pieței de capital.

 

Vă așteptăm! 

 


 

Sesiunea de Comunicări Științifice pentru Studenți

Invităm comunitatea de studenți și de cadre didactice din Facultatea de Finanțe-Bănci, Contabilitate și Administrarea Afacerilor să participe la ediția din acest an a Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești care va avea loc în zilele de 18 Mai 2018, între orele 09:00 – 14:00, la sediul facultății noastre din București, Calea Văcărești, nr. 189, sector 4, Corp M.

 

Pentru înregistrare și orice alte informații suplimentare, vă rugăm să contactați coordonatorul acestui eveniment, Lect.univ.dr. Oana Claudia Ionescu, e-mail: oanaclaudia.ionescu@gmail.com.

 

Vă aşteptăm!

 


 

Conferinţa Internaţională pentru Studenţi şi Elevi
„Economia Verde: provocări, constrângeri şi oportunităţi”
(Green Economy: chellanges, constraints and opportunities)

Internship in the Czech Republic


Alătură-te echipei Coface România – Internship Data Entry!


Alătură-te echipei Coface România – Internship Telesales!


BDO Summer School


Workshop BDO FINANCIAL AUDIT BEYOND NUMBERS


SHAPE YOUR FUTURE WITH BDO


LABORATORUL ACADEMIC

Organisme de plasament colectiv

 

Conducerea Facultăţii de Finanţe-Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti anunță organizarea Laboratorului Academic cu tema ”Organisme de plasament colectiv” în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.asfromania.ro/edu).

 

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ora 10:00

SALA M 207

 

În cadrul Laboratorului Academic având ca temă ”Organisme de plasament colectiv”, susținut de un profesionist din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, participanții au oportunitatea de a interacționa cu un specialist în domeniu și de a se implica în discuții interactive ce au ca principal obiectiv înțelegerea aspectelor practice ale funcționării organismelor de plasament colectiv.

 

Vă așteptăm! 

 


 

Sesiunea de Comunicări Științifice pentru Studenți

Invităm comunitatea de studenți și de cadre didactice din Facultatea de Finanțe-Bănci, Contabilitate și Administrarea Afacerilor să participe la ediția din acest an a Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești care va avea loc în zilele de 19 Mai 2018, între orele 09.00 – 14.00, la sediul facultății noastre din București, Calea Văcărești, nr. 189, sector 4, Corp M.

 

Pentru înregistrare și orice alte informații suplimentare, vă rugăm să contactați coordonatorul acestui eveniment, Lect.univ.dr. Oana Claudia Ionescu, e-mail: oanaclaudia.ionescu@gmail.com.

 

Vă aşteptăm!