Congresul „Viziunea Interdisciplinară în Medicina Dentară” ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție și se desfășoară timp de trei zile la Facultatea de Medicină Dentară UTM. Acesta va avea loc între 9-11 aprilie 2025 la Universitatea Titu Maiorescu, corp V din Calea Văcărești numărul 187.

Evenimentul reunește specialiști din diverse discipline ale medicinei dentare, subliniind importanța unei abordări multidisciplinare.

Deși prelegerile acoperă o varietate de teme, ele au un element comun: necesitatea unei viziuni de ansamblu, esențiale pentru ca medicii stomatologi să poată lua cele mai bune decizii terapeutice pentru pacienți.

Fie că este vorba despre o prelegere sau un workshop, obiectivul principal rămâne același – oferirea de informații actuale și relevante, fundamentate pe studii și cercetări științifice.

În această ediție ne propunem să explorăm subiecte diverse, de la terapia dinților permanenți imaturi și amprentarea implanturilor dentare, până la utilizarea laserului dentar în practica stomatologică și aplicarea conceptului de ortodonție interceptivă.

Suntem onorați să avem alături lectori internaționali care vor aborda teme deosebit de interesante. Cu fiecare ediție, ne-am străduit să fim mai inovatori, să aducem noutăți relevante în practica stomatologică și să răspundem provocărilor din domeniu, ghidați mereu de pasiunea pentru știință.

Participarea dumneavoastră ne-ar onora, oferindu-ne ocazia de a împărtăși împreună o viziune interdisciplinară asupra medicinei dentare. Vă așteptăm cu drag!

Lectori invitați

Lectori străini

Lector: Dr. Angelo Cardarelli
Prelegere: Customized Implants In Atrophic Patients

Profesor universitar la Universitatea San Raffaele din Milano și profesor asociat la Universitatea Internațională din Agadir, Dr. Cardarelli îmbină activitatea academică cu practica clinică de excelență. Specialist în chirurgie orală și implantologie, a absolvit Facultatea de Medicină Dentară la Universitatea din L’Aquila și s-a specializat în Chirurgie Orală la Universitatea „Sapienza” din Roma. De asemenea, este consilier științific la IRCCS San Raffaele, contribuind activ la cercetare și educație medicală.

Lector: Dr. Taha ÖZYÜREK

Prelegere: LASER Assisted Endodontic Treatment: Minimalism from Tradition to the Future

Profesor universitar și șef al Departamentului de Endodonție la Universitatea Bahçeșehir, Dr. Özyürek este un cercetător de top în tehnici de irigare și instrumente endodontice. Cu un doctorat de la Universitatea Ondokuz Mayıs și peste 100 de publicații științifice, este inclus în Top 2% Scientists Worldwide al Universității Stanford. Lector internațional apreciat, contribuie la educația continuă a specialiștilor în endodonție prin participarea sa activă în organizații dentare de prestigiu.

Lector: Prof. Dr. Ahmed SHAWKY

Prelegere: Contemporary solution for managing Endodontic failures.

Conferențiar universitar la Universitatea Cairo, Dr. Shawky este un expert recunoscut în endodonție, cu o carieră clinică și academică remarcabilă. Deține un BDS, un M.Sc. și un PhD în endodonție, fiind activ atât în educație, cât și în cercetare. Membru Gold al Styleitaliano Endodontics și al Asociației Egiptene de Endodonție, Dr. Shawky își extinde influența academică internațională prin colaborări în Italia și Spania, oferind perspective inovatoare asupra endodonției moderne.

Lector: Dr. Marc Krikor Kaloustian

Prelegere: Endodontic Complex Cases: From Calcified Canals To Retreatment Challenges.

Profesor universitar la Universitatea Saint Joseph din Beirut, unde desfășoară atât activitate didactică, cât și clinică, Dr. Kaloustian este un expert recunoscut în endodonție. Deține un doctorat și două masterate în stomatologie de la USJ, precum și o diplomă în endodonție de la Universitatea Boston. Autor prolific și lector internațional, este activ și în Dubai, reflectând impactul său global în domeniul educației și cercetării în endodonție.

Lector: Maurizio De Francesco

Prelegere: The Maintenance Of Peri-Implant Volume: From Simple Case To Complex Case

A absolvit cu nota maximă Universitatea din Padova în 2006, specializarea Medicină Dentară și Protetica Dentară. Din 2009, este cadru didactic la Universitatea din Padova, iar între 2010 și 2015 a fost tutor și coordonator științific al Cursului de Specializare în Protetica Dentară. Este speaker și co-coordonator al unor teze în domeniul proteticii și pedodonției. Din 2014, este profesor asociat și titular al cursului de Tehnici Integrate de Laborator Protetic la Universitatea din Padova.

Lector: Roberto Cristian Cristescu

Prelegere: Ratele De Succes Ale Intervențiilor Endodontice – update anul 2025

Specialist în endodonție, cu o carieră dedicată exclusiv acestui domeniu. A practicat la Finesse-Dent în București și în prezent activează la Endo Enzo, Amsterdam. În sfera academică, a fost profesor clinic asociat la Warwick Dentistry (Marea Britanie) și în Programul Postuniversitar Egas Moniz (Portugalia).

  • Lector: Mohamed Moustafa Ibrahim El-Zaafarani
  • Prelegere: Broken file retrival: Myths, Methods and Mastery

Specialist în micro-endodonție și lector internațional. Șef al Departamentului de Endodonție la Hala Dental Center, coautor al cărții Retreatments și membru Gold al StyleItaliano Endodontics, Dr. El-Zaafarani este un nume de referință în domeniu.

Laureat al premiilor Best Endodontic Case (SIE 2016) și Best Speaker (AEEDC Dubai 2023).

Lector: Joseph Greenwall-Cohen

Prelegere: Inovație și Expertiză Interdisciplinară în Medicina Dentară

Medicină dentară și strategii de afaceri într-o singură viziune. Dr. Greenwall-Cohen deține un MBA de la London Business School și o diplomă în medicină dentară de la Universitatea din Manchester. A lucrat în consultanță la firme de top, dezvoltând strategii pentru furnizori de servicii medicale și companii farmaceutice. Este un cercetător activ, co-fondator al unei companii de AI și autor a numeroase publicații științifice.

  • Lector: Saeid Kazemi

Prelegere: Impact of Digital Dentistry on Preclinical Training

Dr. Saeid Kazemi este medic dentist, dezvoltator de software, specialist în CAD și imprimare 3D, precum și antreprenor stabilit în Suedia. Creează soluții inovatoare pentru instruirea dentară și susține cursuri de programare la Universitatea Kristianstad, precum și prelegeri despre stomatologia digitală.

Pentru realizările sale academice și fondarea companiei DRSK în 2010, a obținut locul al doilea la distincția regală a Suediei și locul întâi la recunoașterea provincială din Skania.

  • Lector: Juan Mesquida Escalas

Prelegere: Anterior Implant Esthetics

Absolvent al Universității Alfonso X el Sabio din Madrid în 2005, cu specializare în implantologie la Barcelona și o formare avansată la Universitatea Loma Linda din California, unde deține și poziția de asistent universitar. Recunoscut pentru excelența sa, Dr. Mesquida este laureat de două ori al premiului I pentru cea mai bună prezentare în cercetare implantară, acordat de Academia Americană de Implantologie. Practică în Palma de Mallorca și susține prelegeri internaționale.

  • Lector: Dr. Michele Davide Mignogna

Prelegere: New insights in Oral Medicine

Profesor universitar la Universitatea „Federico II” din Napoli, Dr. Mignogna este un expert de talie internațională în oncologia și patologia orală. Prin activitatea sa didactică și de cercetare, contribuie la formarea noilor generații de medici stomatologi. Cu multiple specializări și acreditări, tratează afecțiunile orale printr-o abordare bazată pe dovezi. Este inclus în Top 2% Scientists Worldwide al Universității Stanford, iar participarea sa la evenimente științifice oferă o oportunitate valoroasă de învățare pentru profesioniștii din domeniu

  • Lector: Prof. Dr. Hande ÖZYÜREK

Prelegere: Apexification or Apexogenesis? Making the right choice for immature teeth

Conferențiar universitar în endodonție la Universitatea Kocaeli din Turcia, Dr. Özyürek este implicată activ în educația și cercetarea universitară. Domeniile sale de interes includ tehnicile de irigare endodontică și gestionarea durerii postoperatorii. A publicat numeroase articole științifice în reviste de prestigiu indexate SCI, SSCI și AHCI, , demonstrând astfel angajamentul său față de cercetarea de înaltă calitate.

Lector: Univ. Dr. Dimitrios STRAKAS

Prelegere: Light up your practice: The power of laser dentistry

Profesor asociat la Universitatea din Cairo și fondator al Departamentului de Laser în Stomatologie la Universitatea Aristotel, Dr. Strakas este un lider în educația laserului dentar. Director Științific al Aachen Dental Laser Center, el deține un doctorat în științe medicale și un master în lasere dentare. Secretar General al ISLD și Vicepreședinte HALD, Dr. Strakas este un cercetător prolific, cu numeroase publicații și roluri editoriale, contribuind semnificativ la dezvoltarea stomatologiei laser.

Lector: Nestor Tzimpoulas

Prelegere: Luxation injuries and their complications: what every clinician must know

Specialist în endodonție și traumatologie dentară, cu formare la Universitatea din Atena și Universitatea din Amsterdam. Activează în practici private în Haga și Atena și este fondatorul clinicii ROOTS. A obținut Fellowship Award de la International Association of Dental Traumatology.

Lectori invitați

Lectori români

Prof.Univ.Dr. Alexandru Petre

 Medic primar Stomatologie Generală, Specialist în Stomatologie Generală și Chirurgie Dento – Alveolară

Doctor în Științe medicale.

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. În prezent, ocupă funcția de profesor universitar în cadrul Disciplinei de Protetică Dentară Fixă și Ocluzologie, la Facultatea de Medicină Dentară a aceleiași universități. Este autor și coautor a peste zece volume de specialitate, publicate la edituri de prestigiu, și a peste 40 de articole științifice indexate în baze de date internaționale precum ISI și BDI. Activitatea sa științifică este completată de numeroase participări la manifestări științifice naționale și internaționale.

Domnul profesor univ.dr.  va sustine prezentarea cu tema: Ghiduri CAD pentru proceduri preprotetice”

Prof. univ. dr .Gabriela Ciavoi

Medic Primar Stomatologie Generală, Medic specialist parodontologie

Doctor în Știinte Medicale

Dna Profesor dr Gabriela Ciavoi este dublă licențiată în Medicină Dentară cât și Psihologie, prezintă o vastă activitate clinică și didactică. A luat parte la numeroase proiecte  de cercetare de succes și granturi și are la activ peste 30 proiecte educaționale . Face parte ca membru în colective de redacție ale unor reviste științifice recunoscute.

Doamna Prof. univ. dr.  va sustine prelegerea cu tema:” Managementul anxietății în stomatologia contemporană”

Prof. Univ. Dr. Mihai Juncar

Medic primar chirurgie orală și chirurgie maxilo -facială

Doctor în științe medicale

Este absolvent a Facultații de Medicină dentară din cadrul Universitații de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, promotia 2006.

Începând cu anul 2008, desfășoară activitate didactică în calitate de cadru didactic universitar la disciplina Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, în cadrul Facultății de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, fiind autor al unui număr semnificativ de articole publicate în reviste de specialitate.

Domnul Profesor univ.  dr. va susține prezentarea cu tema:” Regiunea maxilară posterioară, o provocare pentru reabilitarea implanto-protetică?”

Conf.Univ.Dr. Paula Perlea

Medic  primar în  Stomatologie generală și Endodonţie

Doctor în Șiințe medicale

Prof. Univ. Dr. Paula Perlea  A absolvit în anul 1993 Facultatea de Medicină Dentară din București ca șefă de promoție, cu media generală 10. Ulterior, a urmat studii postuniversitare la Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA, iar în anul 1997 a obținut titlul de Doctor în Medicină Dentară la prestigioasa Universitate Ruprecht Karl din Heidelberg, Germania. Din anul 1994, își desfășoară activitatea didactică în cadrul Clinicii de Endodonție a Facultății de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Activitatea sa științifică este remarcabilă, incluzând publicarea a 105 articole științifice și două volume de specialitate, precum și susținerea a peste 130 de conferințe naționale și internaționale.

Doamna  conferențiar  dr. va sustine prezentarea cu tema: Provocările CBCT în endodonția modern”.

 

Conf. Univ. dr .Oana Diaconu

Medic primar stomatologie generală și endodonție

Doctor în științe medicale

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară U.M.F. din Craiova în anul 2000.

Este conferențiar universitar la Disciplina de Endodonție în cadrul Facultății de Medicină Dentară U.M.F. Craiova. A fost şi este membru în proiecte de cercetare și autor/coautor la numeroase cărţi de specialitate și articole publicate, in reviste cotate ISI și BDI. Participant activ la Conferințe și Congrese atât în România cât și în străinatate.

Dna  conferențiar dr. va susține prezentarea cu tema:” Bioceramics- Mission to the Moonphase”

Conf. univ. dr.Raluca Juncar

Medic primar protetica dentara

 Doctor în științe medicale

Este absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universitații de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, promotia 2010 si este cadru universitar in cadrul Departamentului de protetica si Materiale Dentare din anul 2014.

Dna  conferentiar dr.  va sustine prezentarea cu tema: Trendurile de încărcare ocluzală în implantologie”

Conf.Univ.Dr. Alexandrina Muntean

Medic primar  pedodonție, medic primar ortodonție și ortopedie facială

Doctor în științe medicale

Dr. Alexandrina Muntean a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca în anul 1992. Începând cu anul 2019, ocupă funcția de conferențiar universitar la Facultatea de Medicină Dentară, Disciplina de Pedodonție, din cadrul aceleiași universități. Este Vicepreședinte al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Autoare a trei cărți de specialitate și a opt capitole de carte, Dr. Muntean a publicat 39 de articole în reviste indexate ISI și 37 în reviste indexate BDI. A susținut, de asemenea, numeroase prezentări la manifestări științifice naționale și internaționale în domeniile ortodonției și pedodonției.

Doamna conferențiar doctor  va sustine prezentarea cu tema:” Sănătatea oro-dentară a copiilor și adolescenților-o provocare permanentă în practica pedodontică”

Academician Prof.Dr. Andrei Iliescu

Doctor în ştiințe medicale

Medic primar stomatolog grd. III

Membru titular al Academiei de Ştiinte Medicale

Membru Certificat al Societății Europene de Endodonție

Domnul Prof. univ. Dr. este absolvent al Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 1966. A avut o carieră îndelungată ca profesor universitar în cadrul aceleiași instituții și a ocupat funcții de conducere în importante organizații profesionale: Președinte al Uniunii Naționale a Asociațiilor Stomatologice (UNAS), Președinte al Asociației Române de Endodonție (ARE), Membru în Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Dentiști din România (CMDR) și Președinte al Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS). Este autor de volume de specialitate și al unui număr considerabil de articole publicate în reviste de profil.

Domnul profesor univ. dr. va sustine prezentarea cu tema: Cinci decenii de căutări țintite în endodonție”

Dr. Oana Laslau

Medic Specialist in Ortodontie si Ortopedie Dento-Facială
Doctor în Științe Medicale

A absolvit Facultatea de Medicina Dentară din cadrul UMF Carol Davila Bucuresti în anul 2006. A publicat numeroase articole în reviste de specialitate și este membru al unor asociații profesionale de renume international. De peste 18 ani are o activitate clinica in mediu privat si de 3 ani activeaza in cadrul Spitalului Marie S Curie din Bucuresti, realizand tratamente ortodontice pentru copii cu despicaturi labio-maxilo- palatine.

Doamna dr. Oana Laslau va sustine prezentarea cu tema: Abordarea interdisciplinară la pacienții adulți cu anomalii scheletale”

Dr Ilia Teodora Jipa

Medic primar ortodontie si ortopedie dento faciala

Doctor în științe medicale.

Doamna doctor a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Ovidius” din Constanța în anul 2006. Deține o experiență clinică de peste două decenii și are la activ numeroase publicații în reviste de prestigiu, indexate ISI și BDI. Este fondatorul Asociației de Oro-Miofuncționalitate și Terapie (AOMFT), unde se implică activ în promovarea și aplicarea terapiei miofuncționale.

Doamna doctor va sustine prezentarea cu tema:” Terapia miofuncțională interceptivă: Evaluarea timpurie și impactul intervențiilor asupra dezvoltării oro-faciale pe termen lung”

Dr Cosmin Ulman

Absolvent al Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 1998, este membru în numeroase societăți profesionale naționale și internaționale, precum și membru fondator al Societății de Stomatologie Estetică din România.”

Domnul doctor va sustine prezentarea cu tema : “Rolul lucrărilor provizorii în arhitectura unei reconstituiri protetice”

Dr . Cosmin Dima

Doctor în stiințe medicale

Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 2001, este cofondator și director educațional al Digital Dentistry Society of Romania. Deține titlul de doctor în științe medicale, obținut în anul 2019, și este autor al unui număr considerabil de articole publicate în domeniul implantologiei.

Domnul doctor va sustine prezentarea cu tema: Estetica în jurul implanturilor. În căutarea perfecțiunii!”

Dr. Anca Vereanu

Medic primar Stomatologie Generală, Specialist Chirurgie Dento – Alveolară

Doctor în Științe medicale

Cu o experiență de peste 26 de ani în domeniul implantologiei orale, dintre care 21 de ani în calitate de asistent universitar la Catedra de Implantologie Orală a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, și-a dedicat activitatea atât practicii clinice, cât și formării academice în acest domeniu. A publicat numeroase articole în reviste de specialiate.

Doamna doctor  Anca Vereanu  va sustine prezentarea cu tema:” Dinți ficși intr-o zi – între mit și realitate”

Asist. univ. Dr. Mariana Cărămidă

Medic specialist Parodontologie

 Doctor în Șiințe medicale

Absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 2012. În prezent, ocupă funcția de asistent universitar în cadrul Disciplinei de Sănătate Orală și Științe Comportamentale – Facultatea de Medicină Dentară, UMF „Carol Davila”. Este autoare și coautoare a mai multor cărți și articole publicate la edituri și în reviste de specialitate recunoscute la nivel național și internațional.

Doamna asist. Univ. doctor va prezenta : ” Decizii parodontale în cazuri ce necesită tratamente restaurative”

Lectori UTM

Lectori UTM

Prof. Univ. Dr. Habil. Raluca Monica Comăneanu

Prelegere: „Aplicațiile MEF în medicina dentară”

Prof. Univ. Dr. Habil. Raluca Monica Comăneanu, medic specialist în chirurgie dentoalveolară și doctor în medicină dentară, este cadru didactic la Universitatea Titu Maiorescu, unde conduce Departamentul Disciplinelor de Specialitate Medicină Dentară.

Activitatea sa de cercetare se concentrează pe implantologie și materiale dentare, cu lucrări publicate în reviste internaționale. Recunoscută pentru studiile asupra osteointegrării implanturilor și augmentărilor osoase, contribuie la dezvoltarea și aplicarea celor mai avansate tehnici de reabilitare orală.

Conf. Univ. Dr. Dan Pătroi

Prelegere- „All on X: analog sau digital?”

Conf. Univ. Dr. Dan Pătroi este un expert recunoscut în protetică și estetică dentară, cu o carieră solidă în educație, cercetare și practică clinică. Conferențiar universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, coordonează activitatea Catedrei de Reabilitare Orală și a Catedrei de Estetică Dentară, având un rol esențial în formarea viitorilor profesioniști din domeniu. Absolvent al UMF „Carol Davila” București și doctor în științe medicale, dr. Pătroi este implicat în proiecte de cercetare privind osteointegrarea grefelor osoase și augmentarea alveolară post-extracțională. Autor de articole științifice și speaker la congrese internaționale, este apreciat pentru expertiza sa în restaurările protetice moderne și cimentarea adezivă.

Conf. Univ. Dr. Anna Maria Pangică

Prelegere: „Etapele tratamentului endodontic: protocol și provocare”

Conf. Univ. Dr. Anna Maria Pangică este Decanul Facultății de Medicină Dentară și conferențiar universitar la Universitatea Titu Maiorescu, specializată în endodonție. Medic primar în stomatologie generală și doctor în medicină dentară, deține mastere în materiale biocompatibile și în endodonție.

Activitatea sa științifică se axează pe inovații în tratamentele endodontice, tehnici moderne de irigare și utilizarea laserului. Cu numeroase studii publicate internațional, contribuie la dezvoltarea metodelor de tratament și educație în endodonție.

Conf. Univ. Dr. Alexandru Burcea

Prelegere: „De la simplu la complex și înapoi: Provocările și suprizele în chirurgia implantară”

Conf. Univ. Dr. Alexandru Burcea este medic primar Chirurgie Dento-Alveolară, doctor în Științe Medicale și coordonatorul Catedrei de Implantologie și Chirurgie Orală la Facultatea de Medicină Dentară  din cadrul  Universității „Titu Maiorescu”. Cu o experiență clinică și academică de peste 20 de ani, a publicat peste 50 de articole, dintre care 15 indexate ISI, și este autor a 4 cărți de specialitate.

Este speaker invitat la congrese naționale și internaționale, susținând lucrări în domeniul implantologiei, augmentărilor osoase și piezochirurgiei. De asemenea, este Key Opinion Leader pentru mai multe companii din domeniu și activează în prestigioase asociații internaționale de chirurgie orală și implantologie.

Univ. Dr. Claudia Florina Andreescu-Bogdan

Prelegere: „PMMA în stomatologia modernă”

Conferențiar universitar la Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea Titu Maiorescu, Dr. Claudia Florina Andreescu-Bogdan este doctor în științe medicale și medic primar în stomatologie generală. Cercetările sale se concentrează pe protetica digitală, stomatologia geriatrică și implantologie, având contribuții importante în dezvoltarea materialelor CAD/CAM și a restaurărilor fixe moderne.

Conf. univ. dr. Lelia Laurența Mihai

Prelegere: ” Afecțiuni virale manifeste la nivelul mucoasei orale”

Conf. univ. dr. Lelia Laurentia Mihai este un nume de referință în domeniul stomatologiei, cu o vastă experiență academică și clinică. Conferențiar universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, coordonator al programului de rezidențiat în parodontologie și medic specialist în ortodonție, ortopedie dento-facială și parodontologie, dr. Mihai îmbină excelența didactică cu practica de specialitate la cel mai înalt nivel. Deține o diplomă interuniversitară în patologia mucoasei bucale obținută la Universitatea Montpellier și are numeroase studii publicate în reviste științifice internaționale.

Conf. Univ. Dr. Andreea Bănățeanu

Prelegere: „Aspecte de patologie orală și abordarea terapeutică în timpul sarcinii”

Conf. Univ. Dr. Andreea Bănățeanu, cadru didactic la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, este medic primar în protetică dentară și specialist în ortodonție și medic primar în protetică dentară, cu o activitate științifică bogată. Publicațiile sale, apărute în reviste de specialitate indexate, acoperă o gamă largă de subiecte, de la materiale pentru proteze digitale și compozite pentru restaurări, până la impactul infecțiilor orale asupra sănătății sistemice. De asemenea, cercetările sale includ studii privind osteointegrarea implanturilor și utilizarea tehnologiilor digitale în stomatologie.

Conf. Univ. Dr. Anca Iuliana Popescu

Prelegere: „Malpraxisul medical-studiu privind cunoștințe, atitudini și practici ale medicilor stomatologi”

Conf. Univ. Dr. Anca Iuliana Popescu este Conferențiar Universitar la Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea Titu Maiorescu, cu specializări în Protetică Dentară și Ortodonție. Implicată activ în formarea viitorilor profesioniști, coordonează rezidențiatul în Protetică Dentară și are un Master în Substanțe, Materiale și Sisteme Biocompatibile. Contribuțiile sale științifice includ cercetări avansate privind analiza elementelor finite ale materialelor dentare, succesul restaurărilor protetice și designul implanturilor dentare.

Conf. univ. Dr. Oana Botoacă

Prelegere: „Presterilizarea, sterilizarea și igiena mâinilor în medicina dentară”

Conf. Univ. Dr. Oana Botoacă, medic specialist în ortodonție și protetică dentară, este doctor în medicină dentară și cadru didactic la Universitatea Titu Maiorescu.

A participat la numeroase proiecte de cercetare în domeniul materialelor dentare și tehnologiilor stomatologice și a publicat lucrări indexate ISI și BDI. De asemenea, Dr. Botoacă a contribuit la elaborarea unor lucrări de referință în domeniul medicinei dentare, fiind coautor la mai multe cărți de specialitate.

Conf univ. dr Manuela Tăbăraș

Licențiată în științe juridice la Facultatea de Drept a Universității București, dna conferențiar este cadru didactic al Universității Titu Maiorescu cu o experiență de peste 25 de ani.

Doctor în drept comercial, deține un master în dreptul afacerilor.

Este mebru în colectivul de redacție al revistei Proexcelsior -Asociația Alumni a UTM și are un certificat în Metodologia învățământului la distanță obținută la universitatea Massey din Noua Zeelandă.

Doamna conferențiar va conduce tema cu titlul: ” Implicații juridice în activitatea medicală”.

Șef de lucrări Dr. Andreea-Dona Iordan-Dumitru

”Prelegere: Laser-ul în stomatologia pediatrică ” 

Cu peste 20 de ani de experiență în pedodonție, Șef de lucrări Dr. Andreea-Dona Iordan-Dumitru de la Universitatea „Titu Maiorescu” aduce o perspectivă academică solidă asupra utilizării laserului în stomatologia pediatrică. Doctor în științe medicale, cu competențe în inhalosedare și masterate în patologie orală și terapie cu laser, cercetările sale sunt publicate în reviste indexate.

Univ. Dr. Alexandru Sitaru

Prelegere:” Prețul manoperei stomatologice – între mit și realitate”

Asistent universitar la Universitatea „Titu Maiorescu”, medic specialist în chirurgie dento-alveolară și doctor în științe medicale, Dr. Alexandru Sitaru îmbină expertiza clinică cu o activitate academică și științifică remarcabilă. A publicat numeroase studii în reviste internaționale, aducând contribuții importante în endodonție, parodontologie și utilizarea tehnologiilor laser în stomatologie. Prin experiența sa didactică și cercetările inovative, dr. Sitaru sprijină dezvoltarea continuă a domeniului stomatologic.

Asist. univ. Dr. Ioana-Mădălina Lescai

Prelegere: „Radiografiile dentare și osteoporoza: ce arată indicii radiomorfometrici”

Asist. univ. dr. Ioana-Mădălina Lescai este specialist în protetică dentară și cadru didactic la Universitatea „Titu Maiorescu” din București. Cu peste 15 ani de experiență clinică, deține titlul de doctor în medicină obținut la Universitatea Carol Davila, cu cercetări axate pe diagnostic și tratament stomatologic pentru paciente în perioada pre- și postmenopauzei. Expertiza sa, care acoperă ocluzologia și protetica fixă, a fost aprofundată prin absolvirea programului „3 series Master program in fixed prosthodontics” în Italia. Activitatea sa este susținută de publicații în reviste indexate și cursuri avansate în implantologie și pedodonție.

Ș.L. Dr. Cosac Dana

Prelegere: „Strategii avansate de tratament endodontic în cazul dinților permanenți imaturi”

Dr. Cosac Dana, medic primar în Endodonție și specialist în Pedodonție, este cadru didactic la catedrele de Endodonție și Pedodonție, cu o vastă  experiență clinică și didactică. Deținând un doctorat în științe medicale,  și-a concentrat activitatea pe optimizarea tratamentelor minim invazive și pe gestionarea cazurilor complexe. A publicat numeroase studii în reviste indexate, explorând teme precum tratamentul leziunilor periapicale extinse cu MTA, tehnici chirurgicale avansate în endodonție și proceduri ortodontice asistate chirurgical.

Dr. Anca Dobrescu

Prelegere-” Zirconiul: proprietăți și aplicații clinice”

Șef lucr. dr. Anca Dobrescu este medic stomatolog, doctor în medicină dentară, cu competență în implantologie. Cadru didactic la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, activează în învățământul universitar din 2008, având un rol important în pregătirea studenților la medicină dentară. În paralel, își desfășoară activitatea clinică în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Autoare a numeroase articole științifice publicate în reviste de specialitate, dr. Dobrescu este apreciată pentru expertiza sa în implantologie și reabilitări protetice moderne.

Ș.l. Dr. Silviu Stănescu

Prelegere: ” De la diagnostic la funcționalitate: planificarea și tratarea cazurilor de reconstrucție totală sau parțială”

Șef de Lucrări Dr. Silviu Stănescu este medic specialist în parodontologie, ortodonție și ortopedie dentofacială, cu peste 24 de ani de experiență în reabilitarea orală complexă. Cadru didactic la Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea Titu Maiorescu, contribuie activ la pregătirea și perfecționarea noilor generații de medici dentiști.

Prin abordarea sa meticuloasă și viziunea inovatoare, redefinește standardele în implantologie și parodontologie. Îmbinând precizia microscopiei dentare cu cele mai avansate tehnici, transformă provocările clinice în soluții durabile și eficiente.

Ș.L. Dr. Ștefan Manea

Prelegere: „Replantarea intenționată: de ce, când și cum?”

Ș.L. Dr. Ștefan Manea, absolvent al Facultății de Medicină Dentară, UMF Carol Davila, are o vastă experiență în endodonție, unde utilizează cu precizie microscopul operator. Doctor în medicină dentară din 2014 și cadru didactic dedicat la Universitatea Titu Maiorescu, îmbină expertiza clinică cu o solidă bază academică. Deținând un master în biomateriale de la Universitatea Politehnica București, el contribuie activ la domeniul endodonției și al biomaterialelor prin numeroase articole publicate în reviste internaționale.

Ș.L. dr. Cherana Gioga

Prelegere: „Tehnici și tehnologii utilizate în tratamentul defectelor osoase maxilare postoperatorii „

Medic specialist în chirurgie OMF, cu o experiență de peste 30 de ani, a absolvit Facultatea de stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

Doctor în medicină dentară și cadru didactic universitar al Universității Titu Maiorescu București, și-a axat domeniul de cercetare în special pe tehnicile de tratament ale osteonecrozelor maxilare, piezochirurgie, implanturi scurte și ultrascurte, stomatologie minimal invazivă.

Este  membru de prestigiu  în numeroase asociații medicale.

Ș.L. Dr. Tudor Petru Ionescu

Prelegere” Evaluarea dinților restanți în planificarea restaurărilor protetice”

Ș.L. Dr. Tudor Petru Ionescu este specialist în Protetică Dentară și primar în Stomatologie Generală, având o vastă experiență în domeniul medicinei dentare. În paralel cu activitatea sa clinică, ocupă funcția de Șef de Lucrări la Facultatea de Medicină Dentară a Universității Titu Maiorescu. Dr. Ionescu este doctor în medicină dentară și își dedică activitatea formării viitorilor specialiști, coordonând rezidenți în specialitatea Protetică Dentară.

În plus față de activitatea didactică, dr. Ionescu a fost implicat în numeroase proiecte de cercetare, cu finanțare internațională, și a publicat lucrări științifice în reviste indexate ISI. Expertiza sa se extinde și în domenii inovative precum radiografia digitală și tehnicile de asistență computerizată în chirurgia maxilo-facială, consolidându-și astfel statutul de expert în domeniu.

Șef de lucrări Dr. Andreea-Dana Tudose

Prelegere:” Utilizarea compozitelor smart în restaurările directe”

Șef de lucrări la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Dr. Andreea-Dana Tudose este un cadru universitar cu o vastă experiență în restaurările directe, odontoterapie și terapia cu laser. Absolventă a UMF Craiova (2000), și-a completat pregătirea academică printr-un doctorat în științe medicale, competență în implantologie și două masterate europene în aplicarea laserului în stomatologie, obținute la Aachen Dental Laser Center și Universitatea „Victor Babeș” Timișoara.

Activitatea sa științifică este reflectată în numeroase articole publicate în reviste de specialitate, abordând teme precum utilizarea laserului în albirea dentară, optimizarea tratamentului cariilor și interacțiunea materialelor restaurative cu dentină.