Conferința “Oportunități profesionale ale farmacistului de comunitate”
Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Titu Maiorescu în parteneriat cu Faramacia Dr. Max, P&G și Imedica S.A., a organizat o conferință dedicată oportunităților profesionale pentru farmaciștii de comunitate.
Evenimentul a reunit profesioniști din domeniul farmaceutic, studenți farmaciști, profesori și reprezentanți ai industriei, oferind o platformă unică pentru a discuta despre rolul esențial al farmacistului în comunitate, precum și despre importanța pregătirii de calitate a studenților de la Universitatea Titu Maiorescu.
Reprezentanții diferitelor companii farmaceutice și partenerii prezenți au oferit perspective valoroase privind evoluțiile și provocările din sectorul farmaceutic.
Printr-o pregătire practică și teoretică solidă, farmaciștii de comunitate devin un pilon în sistemul de sănătate, fiind primii la care pacienții apelează pentru consiliere și suport în utilizarea medicamentelor. Astfel, această conferință a reprezentat un pas important în sprijinirea viitorilor farmaciști să-și construiască o carieră de succes, dar și în aprofundarea cunoștințelor despre oportunitățile din industria farmaceutică.
Workshop ”Farmacia – centru al interdisciplinarității științelor vieții”
Farmaceutica REMEDIA
Vizită de lucru a studenților Facultății de Farmacie la prima farmacie robotizată din România
Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Titu Maiorescu în parteneriat cu Farmaceutica REMEDIA, prin reprezentantul autorizat BD ROWA în Romania, a organizat o prima vizită de lucru a studentilor săi, la prima farmacie robotizată din România.
Rowa este un producător german de roboţi pentru farmacii, înființat în 1996 și achiziționat de Becton Dickinson în 2015 pentru a completa portofoliul de soluții în managementul medical al grupului BD Rowa, lider de piată în domeniul de activitate cu peste 12.000 de roboti instalați la nivel global.
Cu această ocazie a fost prezentat Robotul BD Rowa, care permite farmaciștilor să:
- Eficientizeze spaţiul disponibil în farmacie, prin reorganizarea zonelor de depozit, maximizând utilizarea acestora.
- Reducă timpul petrecut cu depozitarea și căutarea produselor în depozit.
- Să optimizeze timpul cu 3-4 ore/ zi pentru consilierea clienţilor și consolidarea imaginii profesionale a farmacistului.
- Economisească 7.000 pași zilnic de fiecare farmacist, crescând confortul acestora în derularea activităţilor curente.
Robotul BD Rowa inventariază automat și asigură rapoarte riguroase, inclusiv de aprovizionare. Produsele sunt încărcate automat, inclusiv în cursul nopţii. Eliberarea produselelor strict în ordinea FEFO duce la scăderea ratei de produse expirate.
Sistemul de automatizare BD Rowa înnoiește imaginea farmaciei și întărește prezenţa profesională a farmacistului.